Πρεμιέρα του ετήσιου θεσμού της γιορτής των λαϊκών αγορών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η πρώτη ετήσια γιορτή των λαϊκών αγορών, υπό τον τίτλο «το πανηγύρι των αισθήσεων», που διοργανώθηκε από τις δύο Ομοσπονδίες των πωλητών, ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ και ΠΟΣΠΛΑ, στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού του ηλεκτρικού στο Θησείο.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, η οποία δήλωσε στην «ΥΧ»: «Για μένα προτεραιότητα είναι να γίνει γνωστό στους συμπολίτες μας ότι οι Ομοσπονδίες των επαγγελματιών και των παραγωγών από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας, ήταν ένας σπουδαίος συμπαραστάτης όχι μόνο της Περιφέρειας Αττικής, αλλά όλων των συμπολιτών μας. Δώσαμε μαζί έναν πολυμέτωπο αγώνα ώστε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, δε, οφείλω να πω ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες, πολλές μέρες στην Αν. Αττική, στον Πειραιά, βοηθούσαν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση να αντιμετωπίσουν τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες με αξιοπρέπεια. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένας από τους πολλούς κρίκους της συνεργασίας που θα έχει μαζί τους η Περιφέρεια Αττικής μέχρι το 2019».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Στ. Κοροβέσης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα των λαϊκών αγορών, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τις δύο Ομοσπονδίες. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει το θεσμό, ωστόσο, τόνισε ότι οι ίδιοι οι δραστηριοποιούμενοι σ’ αυτόν οφείλουν να τον περιφρουρήσουν με ορθές πρακτικές και με την καθημερινή τους πρακτική. «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν ηθικό χάρτη στο δύσκολο χώρο των λαϊκών αγορών», είπε μεταξύ άλλων. Αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα υλοποίησης του προγράμματος στήριξης των 720 οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών με κουπόνια συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ έκανε λόγο για «ενέργειες και συμπεριφορές μεμονωμένων πωλητών που δυσφημούν το χώρο και υπονομεύουν την προσπάθεια» και εξέφρασε την πρόθεση τέτοιες περιπτώσεις να αντιμετωπιστούν.

«Γιορτάζουμε την ημέρα των λαϊκών αγορών, που διοργανώνουν οι δύο Περιφέρειες. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και παράλληλα, ανακοινώνουμε και την πρωτοβουλία στήριξης των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ Π. Μόσχος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Κ. Κακαράντζας ανέφερε ότι φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά και οι νέοι με όλη τη διαδικασία της παραγωγής των προϊόντων, από τη σπορά και την καλλιέργεια μέχρι τον πάγκο της λαϊκής αγοράς και να αναδειχθεί η διατροφική αξία των οπωροκηπευτικών που παράγει η ελληνική γη. «Παράλληλα», συμπλήρωσε, «επιδιώκουμε να κάνουμε τους καταναλωτές κοινωνούς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της λαϊκής σήμερα. Τους θέλουμε δίπλα μας στη μάχη που δίνουμε για να τον διατηρήσουμε, σε μια περίοδο που έχει γίνει στόχος από τα μεγάλα συμφέροντα της αγοράς, που δυναμικά επενδύουν πια και στα προϊόντα που διακινεί η λαϊκή, έχοντας συμμάχους τους κυβερνώντες που συμβάλλουν με μια σειρά μέτρα στη συρρίκνωση του θεσμού».

-Διαφήμιση-