Τα προβλήματα που (δεν) έλυσε η μεταφορά αρμοδιοτήτων του π. ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ Μισθωτών

Ημιτελές μοιάζει το εγχείρημα διεύρυνσης του δικτύου εξυπηρέτησης των αγροτών μέσω των κατά τόπους ΕΦΚΑ Μισθωτών καθώς από τον μεγάλο όγκο των αρμοδιοτήτων που «έφυγαν» από τις δομές του πρώην ΟΓΑ έμεινε εκτός το κομμάτι των συντάξεων.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ακόμα και σήμερα, σε πολλές περιφέρειες της χώρας, να καταγράφονται σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση αγροτικών συντάξεων τη στιγμή που το ούτως ή άλλως λειψό προσωπικό του πρώην ΟΓΑ αδυνατεί να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των εκκρεμοτήτων.  

Δυσλειτουργίες παρατηρούνται ωστόσο και σε αρκετά τοπικά καταστήματα ΕΦΚΑ Μισθωτών όπου οι υπάλληλοι, μετά από ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο νέο τους ασφαλιστικό αντικείμενο, δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τα αιτήματα των αγροτών.

Το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στην χρόνια υποστελέχωση των δομών του πάλαι ποτέ «Ταμείου των Αγροτών» ενώ στην εξίσωση έρχεται να προστεθεί και η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στα περίπτερα όλης της χώρας.