Πρόεδρος Federalimentare: «Απειλή για το ελαιόλαδο το Nutriscore, αδικεί τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα»

 

Κίνδυνο διαβλέπει για εμβληματικά αγροδιατροφικά προϊόντα των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, όπως το λάδι και το τυρί, στο ενδεχόμενο υιοθέτησης του γαλλικού συστήματος σήμανσης τροφίμων Nutriscore, ο πρόεδρος της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (Federalimentare), Ivano Facondio. Εκπροσωπώντας τον ισχυρότερο ευρωπαϊκό φορέα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη, ο κ. Facondio παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην «ΥΧ», αναφερόμενος στη «μάχη» που μαίνεται στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων, με φόντο τις επερχόμενες αλλαγές στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής «Από τη φάρμα στο πιάτο».

Ο ίδιος παρουσιάζει και επιχειρηματολογεί υπέρ ενός πιο ορθολογικού συστήματος αξιολόγησης της θρεπτικής αξίας των τροφίμων, το “Nutrinform Battery”. Επίσης εκφράζει τις ενδιαφέρουσες θέσεις του για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη βιομηχανία τροφίμων / ποτών και τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και για τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην Ευρώπη για την ανασυγκρότηση των ανωτέρω κλάδων μέσω και της αξιοποίησης της ψηφιακής και ευφυούς γεωργίας.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Federalimentare στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 21/8 στα περίπτερα