Πρόγραμμα ενίσχυσης ευπαθών ομάδων από τις λαϊκές αγορές και φέτος

Πρόγραμμα ενίσχυσης ευπαθών ομάδων από τις λαϊκές αγορές και φέτος
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στον τριπλασιασμό του ποσού που θα διατεθεί από το αποθεματικό που δημιουργείται από το ημερήσιο δικαίωμα το οποίο καταβάλλουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών προσανατολίζεται η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με της δύο Ομοσπονδίες, εκείνη των παραγωγών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ)και την αντίστοιχη των επαγγελματιών (ΠΟΣΠΛΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, η απόφαση –που προϋποθέτει τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου– ελήφθη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της 6ης Ιουλίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του θεσμού. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:   

«Την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού των Λαϊκών Αγορών και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών.

-Διαφήμιση-

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, στη συνεδρίασή της στις 6.07.2017, ενέκρινε προτάσεις για την αξιοποίηση του αποθεματικού της Περιφέρειας που προέρχεται από το ημερήσιο δικαίωμα των πωλητών:

  • Διάθεση, και φέτος, ποσού ύψους 1.000.000 ευρώ, για την ενίσχυση με είδη λαϊκών αγορών ευπαθών ομάδων.
  • Τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για αύξηση του ποσού που θα διατεθεί για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, με επιπλέον ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.
  • Υλοποίηση διαφημιστικής εκστρατείας για την προβολή των Λαϊκών Αγορών, συνολικής δαπάνης 1.000.000 ευρώ.

· Σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης παραγωγών και επαγγελματιών από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki