Προμαχώνας: Σέρβοι και Ρουμάνοι ξεκίνησαν τις διακοπές τους στη χώρα μας

Δειλά – δειλά άρχισαν να κατεβαίνουν για διακοπές οδικώς από το τελωνείο του Προμαχώνα Σέρβοι – κυρίως με τουριστικά λεωφορεία –  και Ρουμάνοι. Παράλληλα μέχρι στιγμής οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, για την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τον Ιούνιο, καθώς είναι ο μήνας που παραδοσιακά Σέρβοι και Ρουμάνοι έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές.

Ήδη έχουν ξεκινήσει, μετά από πολύ καιρό και οι πρώτες κρατήσεις Ρουμάνων στους ξενώνες του Αγκίστρου, όπου προτιμούν να διανυκτερεύουν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Κομβικό σημείο  παραμένει το τι θα γίνει με το τελωνείο των Ευζώνων καθώς, αν τελικά ανοίξει τότε οι Σέρβοι θα προτιμήσουν να περάσουν από εκεί.

Κύριος προορισμός τους είναι οι θάλασσες της Βορείου Ελλάδος, αλλά τα τελευταία χρόνια κατεβαίνουν και πιο Νότια, ενώ οι Ρουμάνοι φτάνουν έως τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο.

Για την καλοκαιρινή περίοδο, όπως και κάθε χρόνο το τμήμα διαβατηρίων ενισχύθηκε με αστυνομικούς. Την ίδια ώρα εντατικοποιούνται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και από τον ΕΟΔΥ, λόγω του ανοίγματος των συνόρων για τον τουρισμό από την Παρασκευή 14 Μαΐου. Από το Σάββατο 15 του μήνα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Αυξημένη είναι η κίνηση ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, καθώς τα σύνορα του Προμαχώνα περνούν Βούλγαροι με προορισμό τις κοντινές παραλίες, προκειμένου να φροντίσουν τα εξοχικά τους ή να κάνουν τα μπάνια τους.

Πηγή: ertnews.gr