Προς ίδρυση ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα για την συμμετοχή όλων, στις εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης που έχουν οριστεί για τις 31 Μαΐου στα Βασιλικά και 7 Ιουνίου στην Επανομή από τις 19:30 έως τις 23:00 κάνουν οι αγρότες της περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωση τους «η προσπάθεια ίδρυσης Αγροτικού συλλόγου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

«Τώρα είναι η ώρα να συμμετέχουμε όλοι στον αγροτικό σύλλογο που δημιουργείτε στην περιοχή μας. Έφτασε η ώρα να θέσουμε εμείς τους δικούς μας όρους. Να σταματήσουμε την αρπαγή όσων παράγουμε. Να σεβαστούν τους κόπους μας. Έφτασε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας. Να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο μας. Η πείρα, μας δείχνει ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα από τους αγώνες μας. Υπογράφουμε για την ίδρυση του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Άμεσα απαιτούμε:

  1. Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών των βιοπαλαιστών αγροτών των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία και των παραγωγών λαϊκών αγορών
  2. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
  3. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας σε εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα.
  4. Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης».