Πρόσκληση συμμετοχής στον 4ο διαγωνισμό ελληνικών τυριών

Πρόσκληση συμμετοχής στον 4ο διαγωνισμό ελληνικών τυριών

Διαγωνισμός ελληνικών τυριών διοργανώνεται στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, που θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στόχος του 4ου Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό, η γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών, και η ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κ.λπ.).

Στον 1ο, 2ο, 3ο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 135 επιχειρήσεις και 435 προϊόντα. Όσα τυριά διακρίνονται φέρουν το σήμα του βραβείου στη συσκευασία τους, ενώ θα προωθούνται σε διαγωνισμούς μαγείρων και διεθνών events γευσιγνωσίας.

Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε τυρί θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 15/10/16.
 
Ο Διαγωνισμός αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, που δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ), τηλ. 210.3610265, fax: 210.3610276, email: [email protected] ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekexpocheese.gr.