Πρόταση μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κλιμακώνει την πίεση προς το Μαξίμου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από ηχηρή παρέμβασή του στην Ολομέλεια. 

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε τον λόγο κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και, αφού άσκησε δριμεία κριτική για τις εικόνες ντροπής των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του καταθέτει πρόταση μομφής.

Η είδηση πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε προϊδεάσει για κάτι τέτοιο, ενώ όλοι ανέμεναν σήμερα τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν πάει άλλο, είναι η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Έχει έρθει η ώρα να φύγετε να ανασάνει ο τόπος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι καθήκον μου να θέσω στον ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το συντομότερο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στη Βουλή και στους κοινωνικούς αγώνες γιατί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» και κάλεσε και άλλες δυνάμεις να συνταχθούν με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αλλαγή.

Νωρίτερα, είχε χρησιμοποιήσει σκληρά λόγια και για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΕ υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα διασύρεται διεθνώς ευρισκόμενη στις τελευταίες θέσεις στη δημοσιογραφική ελευθερία. Οδηγούμαστε σε έναν αυταρχικό κατήφορο».

Πηγή: efsyn.gr