Οι προτεραιότητες του νέου ΔΣ της ΠΟΣΠΛΑ

Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι η άμεση προτεραιότητα για το 2020 του Προέδρου Δημήτρη Μουλιάτου και του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών) που συγκροτήθηκε σε σώμα ύστερα από τις εκλογές τον Δεκέμβριο του 2019 και ανέλαβε καθήκοντα.

Μετά την συνάντηση της ΠΟΣΠΛΑ με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, όπου διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων, προγραμματίζεται συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη αφού σύμφωνα και με τον Περιφερειάρχη οι λύσεις στα σχετικά ζητήματα πρέπει να βρεθούν από κοινού με την κυβέρνηση και με την νομοθετική εξουσία.

Ο Πρόεδρος και το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΠΛΑ σχεδιάζουν ριζική αναβάθμιση των λαϊκών αγορών με ενίσχυση της ασφάλειάς τους μέσω υπηρεσιών security τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες πωλητές και παραγωγούς.

Αυτές οι ποιοτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν επίσης την ενίσχυση των ελέγχων, τις διαγραμμίσεις των οδών, την αναβάθμιση υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, την τοποθέτηση προειδοποιητικών και ενδεικτικών πινακίδων και τις νέες χημικές τουαλέτες.