Ο Πρωθυπουργός και ο Πρύτανης του ΓΠΑ φυτεύουν υπεραιωνόβια ελιά στην Άμφισσα

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συμβολικής φύτευσης υπεραιωνόβιας ελιάς, η οποία σηματοδότησε την έναρξη του σημαντικότατου έργου ανασυγκρότησης και αναγέννησης του Ελαιώνα της Άμφισσας. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο φύτευσαν υπεραιωνόβια ελιά στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας και συγκεκριμένα στο Πάρκο Ελιάς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Δελφών και την ομάδα του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες» με παρόντα τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε στην πράξη το εμβληματικό έργο ανάπλασης του ιστορικού Ελαιώνα της Άμφισσας με τη φύτευσης 30.000 δενδρυλλίων ελιάς, τα οποία ως δωρεά θα αποδοθούν στους 450 πληγέντες αγρότες της περιοχής. Επίσης, μέσα από παρεμβάσεις έργων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα ολοκληρωθεί η αναγέννηση του ιστορικού Ελαιώνα. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει άοκνα τις υπηρεσίες του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας ιδιαίτερα μετά την προσάρτηση των τριών Τμημάτων σε Άμφισσα, Θήβα και Καρπενήσι στη μεγάλη οικογένεια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γρηγόριος Βάρρας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης, η Πρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίνα Σελήνη Κατσαΐτη, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιοτεχνολογίας κ. Σοφία Μαυρίκου, μέλος της Ομάδας Οργάνωσης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κατάρτισης των Παραγωγών των Δελφικών Ελαιώνων και πλήθος πολιτών.