Το πρώτο Food & Wine Festival έρχεται στην Κέρκυρα

Το πρώτο Food & Wine Festival έρχεται στην Κέρκυρα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριο χαρακτηριστικό της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο νησί των Φαιάκων, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία στρώθηκε το τραπέζι για έναν ξένο, τον Οδυσσέα, το Food & Wine Festival.

Για πέντε ημέρες, από την Τετάρτη 9 Μαΐου έως την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κέρκυρας θα ζήσουν σε ρυθμούς γαστρονομικής πανδαισίας. Στα μαγαζιά του νησιού, σε πλατείες χωριών αλλά και στη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας, τη Σπιανάδα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στην ιστορία της κερκυραϊκής κουζίνας από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα και να γνωρίσει τις σύγχρονες δημιουργικές τάσεις.

-Διαφήμιση-

Το πρώτο Food & Wine Festival έρχεται στην ΚέρκυραTo Corfu Food & Wine Festival είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κέρκυρας, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου, του Σωματείου Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων, της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας, της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας και τελείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του FedHATTA.

Καινοτομία αποτελεί η αναφορά στην ομηρική διατροφή, μια στρατηγική της Κέρκυρας που σχεδιάζεται από το Δήμο της Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Τουρισμού και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όλων των Δήμων του Ιονίου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας θα μαγειρέψει και θα παρουσιάσει την παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα: την παστιτσάδα, το μπουρδέτο, το μπιάνκο και πολλά ακόμα γαστρονομικά brands του νησιού που θα παρελαύσουν συνοδευόμενα από τοπικό κρασί και μπύρα.

Στο επίκεντρο του χώρου, οι τοπικοί παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και τις επιχειρήσεις τους στους επισκέπτες.

 https://www.corfufestival.org/ 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki