Το πρώτο του ηλεκτρονικό περιοδικό εκδίδει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1920 να εκδώσει για πρώτη φορά ηλεκτρονικό περιοδικό  με την ονομασία ΠΑΝΟΡΑΜΑ.  Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό περιοδικό συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον επιστημονικό κόσμο και στην κοινωνία γενικότερα.

Η ιδέα προήλθε από την ανάγκη της σύγχρονης εποχής, που επιβάλλει την ενασχόληση με την τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διαδικτυακή και διαρκής ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για τα Νέα του Πανεπιστημίου καθώς και η προβολή των επιστημονικών και εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  χρησιμοποιεί τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής του, καθώς και τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, προκειμένου να αναρτώνται άμεσα και τακτικά οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του.

Λόγω των  πρωτόγνωρων και ιδιαίτερων συνθηκών το τελευταίο διάστημα  της  παγκόσμιας  πανδημίας,    SARS-CoV-2,    (COVID-19),  τα   Μέσα   Κοινωνικής   Δικτύωσης εξελίσσονται σε  πολύτιμα εργαλεία για την άμεση επικοινωνία. Η  εξ’  αποστάσεως  διδασκαλία, η απουσία κοινωνικής επαφής δια ζώσης και γενικότερα η κοινωνική αποστασιοποίηση καθιστούν  τα   Μέσα   Κοινωνικής   Δικτύωσης  εξαιρετικά σημαντικούς αρωγούς  στην ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των  φοιτητών αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται για τον Τομέα της Γεωπονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα και να ενημερώνονται στους παρακάτω συνδέσμους:

 https://www2.aua.gr/el/newsevents/nea/kykloforiatoy-1oyteyhoystoyilektronikoyperiodikoytoygeoponikoypanepistimioy.

https://www2.aua.gr/sites/default/files/attachedfiles/e-newsletter_9_6_2021.pdf

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι σύντομα το ηλεκτρονικό περιοδικό ΠΑΝΟΡΑΜΑ θα είναι διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα.