Πρωτοφανής θεομηνία βούλιαξε την Σαμοθράκη (ΦΩΤΟ)

Πρωτοφανής θεομηνία βούλιαξε την Σαμοθράκη (ΦΩΤΟ)

Απίστευτες εικόνες καταστροφής σημάδεψαν το νησί των μεγάλων θεών στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις 25 και 26 του μήνα. Οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την δύναμη της φύσης που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, οχήματα αλλά και δημόσια κτίρια που βούλιαξαν κάτω από τον όγκο της λάσπης και την δύναμη του νερού.

Στο δημαρχείο υπήρξε πτώση τοίχου από φερτά υλικά, όπως και στο κέντρο υγείας. Το νότιο τμήμα έχει αποκοπεί οδικά, το αγροτικό οδικό δίκτυο υπέστη τεράστιες ζημιές ενώ είχαμε και πτώση γέφυρας στο 5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καμαριώτισσας- Λάκκωμα.  

Ο δήμος Σαμοθράκης κηρύχτηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην Σαμοθράκη μετέβη κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και συντονιστικό πολιτικής προστασίας παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Επίσης, βρέθηκαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες και υδροφόρες με πόσιμο νερό για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των κατοίκων σε πόσιμο νερό καθώς σε ορισμένα χωριά υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης. 

-Αριθμός επικοινωνίας

Ο δήμος Σαμοθράκης σε ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες του νησιού ότι μπορούν να καλούν καθημερινά στον αριθμό 25510-98097, από τις 8.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, για να δηλώνουν προβλήματα που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν μετά την εκδήλωση των εντόνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, σημειώνεται ότι όσοι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους ή στις επιχειρήσεις τους, όπως καταστροφή οικοσκευής, επαγγελματικού εξοπλισμού, τυχόν βλάβες σε κτίρια, να ενημερώσουν για το είδος της ζημιάς που έχουν υποστεί, ώστε συνεργεία μηχανικών να διενεργήσουν αυτοψίες για την καταγραφή των βλαβών, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πολίτες, για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Τέλος απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους και ιδιαίτερα στους οδηγούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο.