Οι πρώτοι κλάδοι που εντάσσονται στο πακέτο των 150 εκ. ευρώ

Στην αξιοποίηση κοινοτικών πόρων από το ΠΑΑ και το ΕΠΑλΘ 2014-20 για την επιπλέον χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης στους πληττόμενους από την κρίση της πανδημίας παραγωγούς στοχεύει το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα κοινοτικά κονδύλια θα προστεθούν στο αρχικό ποσό επιχορήγησης ύψους 150 εκατ. ευρώ που διέθεσε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ποσό των 150 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί στους πληττόμενους κλάδους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο προσωρινός κανονισμός  της ΕΕ και επομένως τα μέγιστα ποσά που μπορούν να διατεθούν για γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ανέρχονται στο όριο των 100.000 ευρώ και για αλιευτικές στο όριο των 120.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το πρώτο αυτό πακέτο στήριξης εξειδικεύεται, και από μέρα σε μέρα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε στην «ΥΧ» (και ψηφιακά!) που κυκλοφορεί από την Παρασκευή 3/4 τους πρώτους κλάδους που θα λάβουν ενίσχυση από το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ, αλλά και τις προτάσεις της Κομισιόν για την στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα.