-Διαφήμιση-

Ο Γιάννης Πρωτούλης είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην περιοχή της Αττικής έχουν την έδρα τους μεγάλα μεταποιητικά και εμπορικά μονοπώλια του λεγόμενου «αγροδιατροφικού κλάδου», που ακόμα και στα χρόνια της κρίσης είχαν υψηλή κερδοφορία. Εκμεταλλεύονται τη φθηνή εργατική δύναμη που τους παρέχουν οι διαμορφωμένοι από ΕΕ – κυβερνήσεις αντεργατικοί νόμοι. Χάρη στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), προμηθεύονται σε τιμές ακόμα και κάτω του κόστους παραγωγής τα ντόπια αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα ή χρησιμοποιούν εισαγόμενα χαμηλότερης τιμής. Εξασφαλίζουν, μέσω των διάφορων προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ, ζεστό παραδάκι. Αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» ενός «παραγωγικού μοντέλου», που ο λαός μας πληρώνει με ανείπωτες θυσίες, έως και τη στέρηση βασικών τροφίμων.

Αυτό το «παραγωγικό μοντέλο» προώθησε με απόλυτη συνέπεια, μαζί με ΕΕ – κυβέρνηση, και η Περιφερειακή Αρχή Αττικής. Το ίδιο μοντέλο υπερασπίζονται και οι υπόλοιπες δυνάμεις, πλην ΚΚΕ, μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αντιπαράθεση μεταξύ τους, που εστιάζεται στον αριθμό των έργων και την απορροφητικότητα, αποπροσανατολίζει από το κύριο, που είναι η ιεράρχηση έργων και δράσεων με βάση τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το ενδιαφέρον όλων τους για την «πρωτογενή παραγωγή» και την ανάπτυξή της με «εξωστρέφεια» αφορά την εκτόξευση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων για τον λαό μας.

Ακόμα και κάποιες χιλιάδες αγρότες στην Αττική, που δραστηριοποιούνται στους πάγκους των λαϊκών, υποφέρουν και αυτοί από την υπερφορολόγηση, τα κυκλώματα των λαϊκών, το κόστος παραγωγής, τα διόδια στις εισόδους της Αττικής κ.λπ.

Για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία, πρέπει να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων με την εργατική εξουσία, ώστε με κεντρικό σχεδιασμό να αξιοποιούνται οι παραγωγικές δυνατότητες στο σύνολο της χώρας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια που σήμερα συμμερίζονται ολοένα και περισσότεροι εργατοϋπάλληλοι, και άλλοι βιοπαλαιστές, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες κ.λπ. που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τους.

Ισχυρό ΚΚΕ μεταφράζεται σε διεκδίκηση για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε. Μεταφράζεται σε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στις κυβερνήσεις, κόντρα σε δημάρχους και περιφερειάρχες που είναι τα «καλά παιδιά» των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει γνήσιο ΟΧΙ στα μνημόνια, στην ΚΑΠ, στα αντιλαϊκά μέτρα και στις αιτίες τους που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός.

Σημαίνει ΝΑΙ στη λαϊκή αντεπίθεση, στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, για μια κοινωνία όπου οι παραγωγοί του πλούτου δεν θα συνθλίβονται από τα μονοπώλια και το κράτος τους.

-Διαφήμιση-