Πρωτοβουλία Νικήτα Πρίντζου για το μέλλον του συνεργατισμού. Ανοιχτής σύσκεψη στα Φάρσαλα στις 22 Σεπτεμβρίου

printzos-sinetairismoi
Σύγκληση ανοιχτής σύσκεψης στα Φάρσαλα στις 22 Σεπτεμβρίου
-Διαφήμιση-
gaia-sense
Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενεργούς αγρότες και συνεταιριστές της Θεσσαλίας απευθύνει, μέσω της «ΥΧ», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος, να παραστούν στη σύσκεψη που συγκαλεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με θέα το μέλλον του συνεργατισμού αρχικά στον κάμπο και, αν αποδειχθεί πρόσφορο το έδαφος, να επεκταθεί, γιατί όχι σε όλη τη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) διευκρινίζει πως δεν τον ενδιαφέρουν τα αξιώματα, ούτε έχει πλέον πολιτικές ή συνεταιριστικές φιλοδοξίες, αλλά ως εκ των παλαιότερων συνεταιριστών της Θεσσαλίας θεωρεί υποχρέωση, διαπιστώνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας, να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του συνεταιριστικού κινήματος.

«Ποτέ δεν χάσαμε, όταν ήμασταν ενωμένοι, κάτω από μία ενιαία σκέπη. Αφουγκραζόμενος την αγωνία των κατοίκων της υπαίθρου, βλέποντας την ερήμωση των χωριών και την ανασφάλεια των παραγωγών, αλλά ταυτόχρονα και την αγάπη τους για τον τόπο όπου ζουν, αποφάσισα με τις γνωριμίες και την εμπειρία που διαθέτω, να κινητοποιηθώ. Πρέπει να πιέσουμε την πολιτεία να ασχοληθεί περαιτέρω με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Όχι όμως με τις γνωστές, αλλά φοβάμαι αναποτελεσματικές πλέον μεθόδους των μπλόκων στους δρόμους και με εκβιασμούς, αλλά μέσα από έναν διαρκή και ειλικρινή διάλογο, με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, τις οποίες θα συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί. Καλή είναι η κουβέντα που γίνεται για την ΚΑΠ, αλλά θεωρώ χρησιμότερη τη συζήτηση για τις ανάγκες της αγοράς, για το τι προϊόντα χρειάζεται, πώς θα πετύχουμε την περίφημη ποιότητα και θα μειώσουμε το κόστος παραγωγής», επισημαίνει.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Ο σχεδιασμός του κ. Πρίντζου, εφόσον το κάλεσμά του στα Φάρσαλα τύχει ανταπόκρισης, είναι να συνεχιστούν αυτές οι συσκέψεις στη Λάρισα, στη Νίκαια, στον Βόλο και ακολούθως στη Δυτική Θεσσαλία. «Βήμα βήμα, όσοι συμφωνούν με το πλαίσιο που θα διαμορφώσουμε, θα πορευτούμε. Άλλες δικαιολογίες δεν υπάρχουν και, αν αποτύχουμε, θα είμαστε υπόλογοι στα παιδιά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Νέστορας» του συνεταιριστικού κινήματος και συνεχίζει: «Εάν ευτυχήσουμε και δημιουργήσουμε τη βάση του θεσσαλικού συνεταιρισμού, εν συνεχεία θα δημιουργήσουμε τις κλαδικές διευθύνσεις ανά προϊόν και ομάδες».

Ανάλογη πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Πανθεσσαλικής Ένωσης Αγροτών Θεσσαλίας, με αφορμή και το κλείσιμο της ΕΑΣ Λάρισας, είχε αναλάβει και στο παρελθόν (2011) ο κ. Πρίντζος. Αν και η προσπάθεια του τότε δεν στέφθηκε από επιτυχία, εντούτοις ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου δεν τα παράτησε, καθώς θεωρεί ότι η ύπαιθρος δικαιούται ακόμη μία ευκαιρία.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα