Προχωράει η εκτίμηση των ζημιών στην Τριφυλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από συνεργεία του ΕΛΓΑ με δεκαπέντε γεωπόνους και σε συνεργασία με την Δ/νση Αργοτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, η εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών σε καλλιέργειες και εγκαταστάσεις της Τριφυλίας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την χαλαζόπτωση της 17ης Οκτωβρίου. Οι μεγαλύτερες από αυτές τις ζημιές εντοπίζονται σε ελαιοκαλλιέργειες, θερμοκήπια και υπαίθρια κηπευτικά, στις κοινότητες Βάλτας και Λεύκης της ΔΕ Γαργαλιάνων και στις κοινότητες Εξοχικού και Χαλαζόνι της ΔΕ Φιλιατρών.

Αυτό επεσήμανε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων, Στάθης Αναστασόπουλος κατά τη χθεσινή συνέντευξη που παρεχώρησε για ζητήματα αρμοδιότητάς του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και το πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, για το οποίο έχουν κατατεθεί προς αξιολόγηση 805 φάκελοι ενίσχυσης, στο σύνολο της Περιφέρειας και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η έναρξη των αξιολογήσεων των αιτημάτων χρηματοδότησης.

Πηγή: ertnews.gr