ΠΣΑΦ: Στήριγμα ρευστότητας η απαλλαγή καταβολής τέλους επιτηδεύματος

ΠΣΑΦ: Στήριγμα ρευστότητας η απαλλαγή καταβολής τέλους επιτηδεύματος

Ως μια ιδιαιτέρως θετική πρωτοβουλία, που μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μια αναπτυξιακή προοπτική στον πρωτογενή τομέα, χαρακτήρισε την απαλλαγή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για φέτος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Κώστας Σπανούλης.

Η τοποθέτηση έγινε την Τετάρτη 22/7  στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που σήμερα ολοκληρώνει την επεξεργασία του στην επιτροπή της Βουλής. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «δίνει μια προοπτική για εμάς τους αγρότες γιατί το μείζον δεν είναι μόνο ότι δεν θα καταβάλουμε τα 650 ευρώ, είναι ότι οι γεωργοί αγοράζουν πρώτα εφόδια οι κτηνοτρόφοι ζωοτροφές και πληρώνονται μετά από 8,10 ή 12 μήνες και πολλές φορές δεν πληρώνονται καν».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΦ ευχαρίστησε τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο ενώ καταλήγοντας, έθεσε ακόμη ένα ζήτημα που χρήζει επίλυσης από την Πολιτεία. Ο ίδιος ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας μεταξύ ΔΑΠΕΕΠ και ΑΑΔΕ με την αρωγή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να σταματήσει η γραφειοκρατική διαδικασία αποστολής φορολογικών ενημεροτήτων των αγροτών – παραγωγών ενέργειας με φωτοβολταϊκά, που δημιουργεί προβλήματα στις πληρωμές τους, απασχολεί πόρους των υπηρεσιών ή ακόμα και οδηγεί σε απώλεια εσόδων για το δημόσιο.