Ψάχνουν λύση στα κυβερνητικά γραφεία της Αθήνας οι αγρότες της Κρήτης

Ψάχνουν λύση στα κυβερνητικά γραφεία της Αθήνας οι αγρότες της Κρήτης

Διαστάσεις παίρνει το θέμα του αποκλεισμού των προϊόντων των αγροτών της Κρήτης από τις κεντρικές αγορές εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών.

Τις τελευταίες ώρες η ένταση μεταξύ αγροτών και των απεργών της ΠΝΟ κλιμακώνεται αφού δεκάδες φορτηγά γεμάτα με χιλιάδες τόνους κηπευτικών κυρίως από τις περιοχές της Μεσσαράς και της Ιεράπετρας βρίσκονται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της Μεγαλονήσου βρίσκονται και όλοι οι αυτοδιοικητικοί με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Και ενώ ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της καταστροφής εκπρόσωποί του, συνοδευόμενοι από δημάρχους του νησιού, συναντιούνται στις 12 το μεσημέρι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και στη 1.30 με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουπλή.

Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να πειστούν οι κυβερνητικοί να ενεργοποιήσουν τον νόμο – τον οποίο ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει – για τη δρομολόγηση πλοίου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να μεταφερθούν τα ευπαθή προϊόντα στην Αττική.

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει τόσο με τους ναυτεργάτες του Ηρακλείου όσο με τους συναδέλφους τους στον Πειραιά οι οποίοι παραμένουν ανένδοτοι στο «σπάσιμο» – και με αυτό τον τρόπο – της απεργίας τους.

«Ποια θα είναι η χρησιμότητα να φύγει γεμάτο κηπευτικά ένα καράβι από το Ηράκλειο αλλά να μην μπορεί να πιάσει στον Πειραιά» ανέφεραν στο ypaithros.gr εκπρόσωποι των Κρητών αγροτών.

Πληροφορίες του ypaithros.gr αναφέρουν ότι στις επαφές των εκπροσώπων των αγροτών της Κρήτης με τα κυβερνητικά στελέχη θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο το πλοίο έκτακτης ανάγκης να μην «πιάσει» στον Πειραιά αλλά σε άλλο λιμάνι της Αττικής και κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό του Λαυρίου, κάτι το οποίο ενδεχομένως να δεχτούν οι εκεί ναυτεργάτες των οποίων μάλιστα η περιφρούρηση δεν είναι τόσο σκληρή όσο στον Πειραιά.

Οι Κρήτες αγρότες θα τονίσουν στις συναντήσεις τόσο με τον κ. Δραγασάκη όσο και με τον κ. Κουρουπλή ότι περισσότεροι από 10.000 τόνοι κηπευτικών κινδυνεύουν να καταστραφούν αφού παραμένουν είτε σε φορτηγά – ψυγεία είτε στα θερμοκήπια.