«Ραντεβού» στον ΟΠΕΚΕΠΕ δίνουν την Παρασκευή 31/5 οι μελισσοκόμοι της Ροδόπης

Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την αδιαφορία του ΥΠΑΑΤ στο αίτημά τους για την καταβολή του επιδόματος των 15 ευρώ ανά κυψέλη

Στους δρόμους και συγκεκριμένα έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ροδόπης θα βρεθούν το πρωί της προσεχούς Παρασκευής, 31 Μαΐου, οι Μελισσοκόμοι της Ροδόπης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μη καταβολή της επιδότησης των 15 ευρώ ανά κυψέλη που δόθηκε σε πληγέντες των περσινών καταστροφικών φυσικών φαινομένων.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης είχαν εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας προειδοποιώντας το ΥΠΑΑΤ και τους αρμοδίους υπουργούς και υφυπουργούς για πιθανές κινητοποιήσεις αν και εφόσον δεν λάβουν έγγραφη διαβεβαίωση της ημερομηνίας καταβολής της επιδότησης. Η διορία της μίας εβδομάδας πέρασε και σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Συλλόγου, δεν υπήρξε η παραμικρή απόκριση από πλευράς του υπουργείου παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και οχλήσεις τους. Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 27 Μαΐου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Στέλιος Κεχαγιάς, εξηγώντας πως όπως είχαν προαναγγείλει έτσι θα γίνει, καλώντας τους συναδέλφους τους, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να δώσει το παρών στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

«Αυτά που λέμε εμείς τα κάνουμε πράξη» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως αυτό που αιτήθηκαν από το Υπουργείο ήταν η ημερομηνία καταβολής του επιδόματος που θα αποτελέσει για τους ίδιους μεγάλη βοήθεια. «Με την συγκέντρωσή μας την Παρασκευή θα επιδιώξουμε να τους υπενθυμίσουμε ξανά ότι μπορούμε ένα διεκδικήσουμε πράγματα και να σπάσουμε και αυτήν την αντίληψη που λέει πως οι αγρότες δεν συγκεντρώνονται όταν έχουν δουλειά» ανέφερε τονίζοντας πως «εμείς την Παρασκευή θα είμαστε εκεί και θα τους δείξουμε πως συγκεντρώνονται οι αγρότες εν μέσω δουλειάς». Ερωτηθείς ως προς τα επόμενα βήματά τους ο κ.Κεχαγιάς εξήγησε πως θα ακολουθήσουν λίγες ημέρες διορίας ωστόσο αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε προανήγγειλε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμα και έξω από το γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αλεξανδρούπολη, δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

«Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας» Ο ίδιος κάλεσε άπαντες να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση της Παρασκευής, εξηγώντας πως «θέλουμε τον κόσμο μαζί μας, ώστε να καταλάβει πως χωρίς την μελισσοκομία και χωρίς την μέλισσα δεν υπάρχει διατροφική αλυσίδα».

Πηγή : paratiritis-news.gr