Ροδόπη: Επικίνδυνες για τους οδηγούς οι αφύλαχτες τάφροι σε αγροτικές περιοχές

H διάνοιξη των τάφρων παραπλεύρως των αγροτικών δρόμων συνόδευσε, ως απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα, την πραγματοποίηση του αναδασμού σε αγροτεμάχια της Ροδόπης.

Ωστόσο, η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων (άλλοτε σοβαρών και άλλοτε όχι) που σημειώνονται σε θέσεις συμβολής με οδούς και διασταυρώσεις αναδεικνύει και το πόσο επικίνδυνα σημεία είναι όταν δεν έχουν τοποθετηθεί προστατευτικές μπάρες  και δεν έχουν υλοποιηθεί άλλες απαραίτητες συνοδευτικές εργασίες.

Εκτός από απαραίτητες οι εργασίες εκβάθυνσης και καθαρισμού των ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς, αλλά και της  κοπής των χόρτων, δένδρων,καλαμιών, θεωρείται κάτι παραπάνω από αναγκαία η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών.

Παρά το γεγονός ότι μόλις τον Ιούλιο του 2017 σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα την απώλεια δύο νέων ανθρώπων μετά από πτώση με μηχανάκι σε μια τέτοια τάφρο στα περισσότερα σημεία, ακόμη και σήμερα, απουσιάζουν περιφράξεις, σημάνσεις, μπάρες και λοιπά προστατευτικά έργα.

 

Ακόμη και όταν υπάρχουν, όμως, είναι ελλιπή και πρόχειρη η τοποθέτησή τους με τον κίνδυνο νέας  απώλειας ανθρώπινης ζωής ή σοβαρού τραυματισμού να παραμένει μεγάλος.

Πηγή: ertnews.gr