Ρόδος: Εθελοντές έσωσαν τράγο από τις φλόγες

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη φλεγόμενη Ρόδο, όπου πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Καμία ανθρώπινη ζωή δεν έχει κινδυνεύσει, ωστόσο πολλά είναι τα ζώα που έχουν χάσει τη ζωή τους, παρά τις προσπάθειες φιλόζωων.

Πολλές φορές πάντως οι προσπάθειες αυτές αποδίδουν, όπως στην περίπτωση ενός τράγου, ο οποίος μεταφέρθηκε ημιλιπόθυμος στο Κυνοκομείο της Ρόδου, μετά τον αγώνα δρόμου εθελοντών για τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο ζώο συνήλθε και πηγαίνει καλύτερα, ενώ θα συνεχιστεί η θεραπεία του με την ευχή να ξεπεράσει τα προβλήματά του.

Πηγή: ertnews.gr


Αστυνομικοί και εθελοντές έσωσαν σκυλιά που βρίσκονταν κλειδωμένα σε κλουβιά

Υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου. Αυτή την ώρα υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στα οποία δίνουν μάχη πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να τα περιορίσουν.

Κι ενώ κάτοικοι και τουρίστες εγκαταλείπουν τους οικισμούς στους οποίους διέμεναν, εθελοντές επιστρέφουν για να σώσουν όσα ζώα μπορούν. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού πέντε σκυλιών, τα οποία ήταν κλειδωμένα σε κλουβιά.

Τα σκυλιά βρίσκονταν στο χωριό Μάσαρη, στο οποίο έσπευσε, μετά από ενημέρωση της ΟΠΚΕ, ο εθελοντής Γιώργος Κρητικός, ο οποίος έσωσε τα ζώα.

Σηκώθηκαν και έφυγαν και παράτησαν τα σκυλιά να καούν. Μπράβο στα παιδιά της ΟΠΚΕ που με ενημέρωσαν και ήρθαμε να σώσουμε αυτά τα σκυλάκια” τόνισε ο κ. Κρητικός.