Ρωσία: Στον αυτόματο πιλότο το 10% των γεωργικών μηχανημάτων

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης για γεωργικά μηχανήματα στον κόσμο ετοιμάζει η Ρωσία για τα επόμενα τρία χρόνια μέσω δύο ρωσικών εταιρειών. Οι εταιρείες στοχεύουν να εξοπλίσουν έως και το 10% του στόλου των θεριζοαλωνιστικών μηχανών της χώρας με αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Το σύστημα βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και πρόκειται να εγκατασταθεί σε 35 ρωσικές περιοχές και δέκα κλιματικές ζώνες. Σύμφωνα με τις εταιρείες, τα συστήματα θα κάνουν τη συγκομιδή πιο αποτελεσματική και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής σιτηρών κατά 3% έως 5%. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις μάρκες θεριζοαλωνιστικών μηχανών.

Θα μπορούσε, δηλαδή, να εγκατασταθεί τόσο σε καινούργια μηχανήματα όσο και στον υπάρχοντα στόλο. Κατά τη διαδικασία της συγκομιδής, ο χειριστής θα βρίσκεται και πάλι μέσα στην καμπίνα, ωστόσο το σύστημα θα του επιτρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στην ποιότητα της διαδικασίας συγκομιδής, αφήνοντας το ρομποτικό σύστημα να «τρέχει» τα μηχανήματα. Το σύστημα αναλύει εικόνες και έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τους τύπους και τις θέσεις των αντικειμένων για να πραγματοποιήσει τη συγκομιδή.