Σαγκουίνια από τους πρόποδες της Αίτνας

Δύσκολη καλλιέργεια τα ιδιαίτερα πορτοκάλια της Σικελίας

sagouini-kalliergeia-ifaisteio-aitna
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Έχουν μοναδικό άρωμα, κατακόκκινη σάρκα και πλούσιο χυμό. Πρόκειται για προϊόντα ανώτερης ποιότητας, που έρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά με την ετικέτα «Rosaria». Πίσω από αυτό το brand βρίσκεται μια ομάδα Ιταλών παραγωγών, η οποία, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζει να επενδύει στα σαγκουίνια.

Χρειάστηκαν οι επιδέξιοι χειρισμοί και τα διοικητικά προσόντα των αδερφών Pannitteri για να γίνει η Ομάδα Παραγωγών Rosaria συνώνυμο των υψηλής ποιότητας εσπεριδοειδών από τη Σικελία. Όμως, παρά την επιτυχία των τελευταίων χρόνιων, δεν βαίνουν όλα καλώς με τον κλάδο. «Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αίτνα, το ενεργό ηφαίστειο στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, συγκομίζονται εξαιρετικά πορτοκάλια. Όμως, πρόκειται για εποχιακό προϊόν και είναι δύσκολο να επεκτείνουμε τη σεζόν και να έχουμε όψιμα σαγκουίνια. Αν το καταφέρουμε, θα αυξηθεί το εισόδημα των παραγωγών», αναφέρει ο Aurelio Pannitteri, ο οποίος ασχολείται με την καλλιέργειά τους με τον πατέρα του Giuseppe και τον αδερφό του Salvatore. Οι δυσκολίες στο όλο εγχείρημα έγκεινται στα εξής:

  • Ισχυρός διεθνής ανταγωνισμός, καθώς τα κόστη παραγωγής σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης είναι πιο χαμηλά.
  • Υψηλή φορολογία στη Σικελία και ενεργειακά κόστη και
  • Μεγάλα κόστη μεταφορών.
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στόχος των Σικελών παραγωγών είναι τα σαγκουίνια να συνεχίσουν να παράγονται, να διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά ιταλικό προϊόν ώστε να μειώνεται και η ανεργία.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress