Σαμοθράκη: Διημερίδα για την αειφόρο Ανάπτυξη

Σαμοθράκη: Διημερίδα για την αειφόρο Ανάπτυξη
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η αειφόρος ανάπτυξη, ο δρόμος του μεταξιού, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης «Samothraki Open Forum» που διοργανώνει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη Σαμοθράκη η εταιρεία Ιασίων , υπό την αιγίδα του Δήμου.

Επαγγελματίες του τουριστικού, πολιτιστικού, αγροδιατροφικού τομέα, φορείς αλλά και ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής και τις τοπικές ευκαιρίες ανάπτυξης με βάση τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Η πρώτη ημέρα του Φόρουμ είναι αφιερωμένη στη γεωπολιτική θέση της Σαμοθράκης, τα οφέλη από τη νησιωτικότητα της, το δρόμο του μεταξιού, καθώς και την κινέζικη στρατηγική του «one-belt-one-road». Τη δεύτερη ημέρα, οι ομιλητές του Φόρουμ θα επικεντρωθούν στην αειφορία, την βιώσιμη ανάπτυξη και, στα πλαίσια του εορτασμού του 2018 ως ΄Ετους Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νησιού των Μεγάλων Θεών. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν ενότητες, όπως η ανάγκη εκπόνησης στρατηγικής για ολιστική εμπειρία του τουρισμού στη Σαμοθράκη, η ενεργός αναψυχή, ο αγροτουρισμός αλλά και θέματα συνεργατικότητας, χρήσης νέων τεχνολογιών, χρηματοδότησης επιχειρήσεων δια βίου μάθησης κ.α.

Την κεντρική ομιλία με θέμα η «γεωπολιτική θέση της Σαμοθράκης και πιθανά οφέλη της από τον δρόμο του μεταξιού και την Κινέζικη στρατηγική του «one-belt-one-road» θα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα