Στη Σαντορίνη ο γ.γ. του CEEV για τα φλέγοντα θέματα του αμπελοοινικού τομέα

Στη Σαντορίνη προσκεκλημένος του υπουργείου Τουρισμού βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), Ignacio Sanchez Recarte, και με αυτή την ευκαιρία γνώρισε διαδικτυακά το νέο Δ.Σ. του Σ.Ε.Ο. και μίλησε διεξοδικά μαζί του για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι το ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης, ενόψει και της κλιματικής αλλαγής, το ζήτημα των νέων φυτεύσεων, ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τον ελληνικό αμπελώνα, η ψηφιακή ετικέτα για πληροφορίες όπως τα συστατικά και οι διατροφικές πληροφορίες, το ζήτημα της ρύθμισης κατανάλωσης αλκοόλ και βέβαια οι τελευταίες εξελίξεις ως προς τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο CEEV είναι ο βασικός φορέας εκπροσώπησης των ιδιωτικών οινοποιείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης αλλά και μοχλό πίεσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Ο ΣΕΟ αποτελεί ιδρυτικό μέλος αυτού του φορέα και συνεργάζεται στενά μαζί του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Βογιατζής, εκφράζοντας την συλλογική θέση του Δ.Σ., δήλωσε την ικανοποίησή του για την κινητικότητα του CEEV μπροστά στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Κλείνοντας, ο Γ. Γραμματέας του CEEV υπογράμμισε ότι ο ΣΕΟ και τα μέλη του μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη βοήθεια του CEEV για να ακούγεται η φωνή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.