Β. Καρέλης, Αντιπρόεδρος ΕΑΣ Αιγιαλείας: Σε αναμονή των κλιμακίων του ΕΛΓΑ για ΠΣΕΑ

-Διαφήμιση-

Μέσα στο Γενάρη, είχαμε χιόνι εδώ στην περιοχή και πάθαμε πολλές ζημιές. Η μεγάλη ζημιά στην περιοχή δεν είναι εκεί. Και, ήδη, κάναμε τις αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Ευτυχώς, απ’ ό, τι φάνηκε, λίγα χάλασαν με τον πάγο, αλλά είχαμε μεγάλης έκτασης ζημιές με τα σπασίματα. Ανοίξανε δέντρα στη μέση.

Να βλέπεις το μισό δέντρο από τη μια μεριά και το άλλο μισό από την άλλη! Σπάσανε κλαδιά, μεγάλα και μικρά. Αυτές οι ζημιές εντάσσονται στις διαδικασίες αποζημίωσης των ΠΣΕΑ. Για εμάς είναι πρόβλημα ότι ακόμα –μέχρι σήμερα Τετάρτη– περιμένουμε να δοθεί έγκριση από την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ στις υπηρεσίες της Πάτρας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές για ζημιές από σπασίματα και να προχωρήσουμε στις αιτήσεις. Υπάρχουν κτήματα γεμάτα σπασμένα κλαδιά και οι συνάδελφοι περιμένουν.

Θα έχουμε απώλειες καρπού του χρόνου. Η λεμονιά, που είναι ευαίσθητη, εκεί όπου έχει πληγεί, εισβάλλει η κορφοξήρα, που ξεραίνει το δέντρο και θα εμφανιστεί του χρόνου. Και θα ξεραθούν λεμονιές και δεν θα έχουμε παραγωγή. Γι’ αυτό, ζητάμε να γίνει η καταγραφή, που είναι απαραίτητη για να κάνουμε τις αιτήσεις για αποζημίωση.