Σε εξέλιξη τριετή προγράμματα προώθησης ελαιολάδου για την Περιφέρεια Κρήτης

Τα 400 ευρώ θα φθάνει το τέλος του ελληνικού σήματος ελαιολάδου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κονδύλια ύψους 15.338.740 ευρώ πρόκειται να λάβουν 27 αγροτικοί φορείς της Κρήτης, με ορίζοντα τριετίας, για την προώθηση του ελαιολάδου. Πρόκειται για τα προγράμματα εργασίας των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) της Κρήτης. Πανελλαδικά οι δικαιούχοι ΟΕΦ είναι 66 και ο συνολικός προϋπολογισμός των κονδυλίων ανέρχεται σε 40.086.816 ευρώ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, σε γραπτή ερώτηση που του τέθηκε στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη συνεχή χρονιά και την επομένη ολοκληρώνονται. Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός ΟΕΦ για το 2017 (ελαιοκομική περίοδος 2017-18) είναι 13.389.073€ για όλη την επικράτεια.

-Διαφήμιση-

Οι ελαιουργικοί φορείς που ενισχύθηκαν στην Κρήτη, κατά τον υπουργό, είναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Αγγελιανών, Αγίου Στεφάνου, Άδελε, Ζάκρου, Κριτσάς, Ρεθύμνης, Μεσκλών, Παναγιάς, Μεσσαράς, Συκολόγου, Χάρακα, Κόφινα, Μυλοποτάμου, Χανίων, Γραμβούσας, Πεύκων, Σελίνου, Παλαικάστρου, Λίθινων, Κουτσουρά, Τυμπακίου. Επίσης, η ΕΟΠ Σητείας ΙΚΕ, η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ένωση Μεραμβέλου ΑΕ, η ΑΣΕΣ Σητείας, η Προσπάθεια ΙΚΕ, η Ελαία – Αρχάνες – Greta Green και η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Πεζών.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki