Σε χαμηλά 36 ετών ο φετινός τρύγος στην ΕΕ

Μεγαλύτερο το πλήγμα σε Γαλλία και Ιταλία

Σε χαμηλά 36 ετών ο φετινός τρύγος στην ΕΕ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε χαμηλό 36 ετών κατακρημνίστηκε φέτος η παραγωγή οίνου στην ΕΕ, αγγίζοντας τα 145,1 εκατ. εκατόλιτρα, έναντι των 167,5 εκατ. εκατόλιτρων την προηγούμενη σεζόν, ως αποτέλεσμα των ισχυρών καταιγίδων και των παγετών της άνοιξης και του ζεστού και ξηρού καλοκαιριού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για μείωση κατά 22 εκατ. εκατόλιτρα (ή 14,4%) από την προηγούμενη χρονιά και κατά 5,5 εκατ. εκατόλιτρα από την αμπελοοινική περίοδο 2012-2013, που ήταν το προηγούμενο χαμηλότερο ρεκόρ στην ΕΕ. Επίσης, αυτό το επίπεδο είναι το χαμηλότερο από τη σεζόν 1981-1982.

Διαβάστε ακόμη: Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή το 2017 επηρεάζεται αρνητικά από το άστατο κλίμα. Οι συνθήκες που επικρατούν φέτος στην Ευρώπη συγκρίνονται με την ξηρασία του 2012 και του 2015.

-Διαφήμιση-

Μεγάλο ήταν το πλήγμα των άστατων καιρικών συνθηκών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη γαλλική και ιταλική οινοπαραγωγή. Συγκεκριμένα, με τον χειρότερο τρύγο των τελευταίων 60 ετών είναι αντιμέτωποι οι Γάλλοι οινοπαραγωγοί, καθώς αναμένεται να φτάσουν τα 37,2 εκατ. εκατόλιτρα, χαμηλότερη παραγωγή από το 1957. Την ίδια ώρα, στην Ιταλία εκτιμούν ότι η φετινή παραγωγή θα φτάσει τα 40 εκατ. εκατόλιτρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki