ΣΕΑΟΠ: Τα αποτελέσματα του 8ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε, ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την 22η Διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού Οίνων.

Μετά από τρεις ημέρες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων (από 10/05/2022 έως και 12/05/2022), ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 13 Μαΐου και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr.Στον φετινό διαγωνισμό, με Πρόεδρο τον master of wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε επιτροπές, δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 797 δείγματα εκ των οποίων τα 47 ήταν αμπελοοινικά αποστάγματα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ένωσης κ. Γιάννης Αλμπάνης, στα highlights του διαγωνισμού είναι,

  • η σημαντική αύξηση των συμμετοχών των αποσταγμάτων οι οποίες έφτασαν τις 47, έναντι των 35 της προηγούμενης διοργάνωσης, που αντικατοπτρίζει την έμφαση που έχει δοθεί στην παραγωγή αποσταγμάτων από πολλές εταιρείες του κλάδου και
  • η συμμετοχή ποτών με βάση τα αμπελοοινικά αποστάγματα, τα οποία έχουν αρωματιστεί με βότανα.

Οι συμμετοχές αυτές, έγιναν δεκτές στο Διαγωνισμό και απέσπασαν διακρίσεις, οπότε ενδέχεται σε επόμενες διοργανώσεις να εισαχθεί ιδιαίτερη κατηγορία.

Το 64% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.