ΣΕΒΤ: Προκήρυξη 14ου διαγωνισμού ECOTROPHELIA 2024

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ) ανακοίνωσε την προκήρυξη του 14ου εθνικού διαγωνισμού οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, ECOTROPHELIA 2024.

Στον εθνικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την εθνική επιτροπή αξιολόγησης.

Ο ΣΕΒΤ, με στόχο την αναβάθμιση του διαγωνισμού, εφέτος, για πρώτη φορά, προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα την επιχειρηματικότητα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 5 βραβεία: Χρυσό (χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ). Αργυρό (χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ), Χάλκινο (χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ), Καλύτερης Παρουσίασης (χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ) και Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας (χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ).

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει στη συνέχεια στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης “SIAL” στο Παρίσι. Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Για τη συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

-Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024: Υποβολή Φόρμας Συμμετοχής

-Παρασκευή 17 Μαΐου 2024: Υποβολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου.

Η διαγωνιστική διαδικασία και η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024.

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα έγγραφα του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ (www.sevt.gr).