ΣΕΚ: Θετικό βήμα οι νέες συνδεδεμένες ενισχύσεις για την κτηνοτροφία

Θετικά βλέπει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας τις αλλαγές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις για την κτηνοτροφία.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΚ επισημαίνει:

«Θεωρούμε θετικό βήμα τις αλλαγές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις που αφορούν την κτηνοτροφία, τις οποίες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ισχύσουν από το 2017.

Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ αποδέχθηκε και ενέταξε στην πρότασή της το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων του ΣΕΚ για την αναθεώρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην κτηνοτροφία, οι οποίες βέβαια εάν είχαν γίνει αποδεκτές το 2014 από την τότε Κυβέρνηση θα είχαν αποφευχθεί οι αστοχίες και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή των ισχυουσών εθνικών επιλογών.

Κατά τη γνώμη μας η πολιτική νίκησε τη γραφειοκρατία.

Ο ΣΕΚ θα επιμείνει στις προτάσεις του που αφορούν κυρίως τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων, όπως για παράδειγμα στην ενίσχυση για τα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τη μηδική και το τριφύλλι για την οποία ζητάμε να δοθεί κατά προτεραιότητα στους κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους που ιδιοπαράγουν.

Θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμη η συνεργασία του ΥπΑΑΤ με τους φορείς των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και πρέπει να συνεχιστεί και στην έκδοση των αποφάσεων που αφορούν στον καθορισμό των λεπτομερειών χορήγησης των συνδεδεμένων ενισχύσεων».