Σιδερά Κοζάνης: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στις 16/5 για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στα Σιδερά Κοζάνης διοργανώνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Κοζάνης και περιχώρων «Ο Μπούρινος», την Κυριακή, 16 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στη θέση «Προφήτης Ηλίας», στον οικισμό των Σιδερών.

Οι κτηνοτρόφοι εναντιώνονται στην εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ στα Σιδερά και σε μία περιοχή όπου δραστηριοποιούνται και αναπτύσσεται η κτηνοτροφία, ενώ στο πλαίσιο μίας σειράς εκδηλώσεων, προγραμματίζουν κάθοδο διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κοζάνης, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

«Είμαστε ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε χώρους όπου ασκούνται κτηνοτροφικές και αγροτικές δραστηριότητες , αλλά και σε δάση-πνεύμονες πρασίνου», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης και περιχώρων «Ο Μπούρινος», Χαράλαμπος Τοπαλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι οι κτηνοτρόφοι, γενικότερα, ενάντια στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών».

Ο  κ. Τοπαλίδης ανέφερε ότι θα κινηθεί και νομικά ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά  ότι «η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου στα Σιδερά, θα κόψει το ψωμί των κτηνοτρόφων, χωρίς να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο στην ανάπτυξη της περιοχής».

Πηγή: ertnews.gr