Σημαντική μείωση των πωλήσεων στα φυτώρια της Κορινθίας

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα φυτώρια της Κορινθίας, καθώς καταγράφεται σημαντική πτώση των πωλήσεών τους σε όλα σχεδόν τα είδη.

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Ένωσης Φυτωριούχων Ελλάδας, Σωτήρης Σαλής, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κορινθία, «τα φυτώρια που έχουν ελιές -και είναι αρκετά στην περιοχή μας- δεν πήγαν καθόλου καλά, καθώς σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους κατά 80%».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα προβλήματα στο ελαιόλαδο επηρέασαν με εντυπωσιακό τρόπο τις πωλήσεις νέων φυτών και έτσι ήδη συσσωρεύεται μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων που μπορεί στο τέλος να καταστούν ακατάλληλα».

Ένας μεγάλος αριθμός φυτωρίων στην Κορινθία αφορά τα εσπεριδοειδή. «Την περασμένη χρονιά φάνηκε να έχει κάποια κίνηση η λεμονιά, όμως φέτος καταποντίστηκαν», τονίζει ο κ. Σαλής και προσθέτει: «Οι τιμές που είχαν δεν επέτρεψαν τη συνέχιση των πωλήσεων και έτσι καταγράφηκε πτώση κατά 50%».

Αναφερόμενος στη φιστικιά, εξηγεί ότι «το φιστίκι στο χωράφι είχε 9 ευρώ το κιλό. Φέτος για πρώτη φορά, λόγω πανδημίας και μέτρων, η τιμή έπεσε στα 5-5,50 ευρώ, δημιουργώντας για πρώτη φορά προβλήματα και στα φυτώρια. Η πτώση ήταν της τάξης του 20%».