Τη σημασία των σύγχρονων μονάδων αγροδιατροφής εξήρε η Φ. Αραμπατζή, που επισκέφθηκε επιχείρηση στη Θήβα

Τις εγκαταστάσεις μιας από τις πλέον σύγχρονες παραγωγικές μονάδες αγροδιατροφής στο Ύπατο της Θήβας, τα «Αυγά Βλαχάκη», είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Αραμπατζή ενημερώθηκε για το σύνολο της παραγωγικής ικανότητας της μονάδας, επισκέφθηκε όλους τους χώρους εκτροφής και παραγωγής βιολογικών αυγών, είχε τη δυνατότητα να βρεθεί στα συσκευαστήρια της μονάδας αλλά και στους χώρους ελεύθερης βοσκής.

Επίσης είχε συνάντηση με τον Γιάννη Βλαχάκη, επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, όπου αναλύθηκαν σειρά από ζητήματα που έχουν σχέση με τον κλάδο και αποτυπώθηκαν θέματα που έχουν σχέση είτε με θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είτε με άλλες οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει και αποδίδουν καρπούς.

«Τέτοιες μονάδες κάνουν πολύ μεγάλα βήματα, διαμορφώνοντας το σύγχρονο τοπίο στον αγροτοδιατροφικό τομέα» σημείωσε σε δηλώσεις της η κ. Αραμπατζή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα καινοτόμα προϊόντα που φτάνουν στο ράφι του καταναλωτή τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αλλά και συνολικότερα δείχνουν απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. «Σε αυτές τις επιχειρήσεις -ιδιωτικές και συνεταιριστικές- που λειτουργούν με τους κανόνες της αγοράς, θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα της πραγματικής παραγωγής για την Ελλάδα της προκοπής» σημείωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός, τονίζοντας τον ανοιχτό διάλογο που έχει τα υπουργείο με αυτές τις επιχειρήσεις.

«Βρισκόμαστε σε διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους του κλάδου έχοντας και σχέδιο και πολιτική βούληση να λύσουμε μια σειρά από θέματα που τους απασχολούσαν χρόνια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή, τονίζοντας τις θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» των αυγών. «Ήταν στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη η αντιμετώπιση των “ελληνοποιήσεων”. Για τον λόγο αυτό πριν από λίγες μέρες συμπεριλάβαμε και το ισοζύγιο των αυγών στο σύστημα Άρτεμις. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας κατά των “ελληνοποιήσεων” και ήταν ένα πάγιο αλλά και συγχρόνως δίκαιο αίτημα του κλάδου για χρόνια» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή.

Παράλληλα η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στάθηκε ιδιαίτερα στις διευθετήσεις που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων με τη «διευκόλυνση της δημιουργίας εγκαταστάσεων για τη διαχείριση των ιδιοπαραγομένων αποβλήτων των επιχειρήσεων που χρόνιζε» όπως είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πιστεύει σε τέτοια επιχειρηματικά πρότυπα και είναι εδώ για να στηρίξει τον αγροδιατροφικό τομέα και να κάνει τη σύζευξη της βιομηχανίας των τροφίμων και της αγροτικής παραγωγής προκειμένου ρεαλιστικά να ενισχυθεί η συμβολή της γεωργίας στο ΑΕΠ και να δώσουμε στον αγροτοδιατροφικό τομέα τη θέση που του αξίζει»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ