Αυτό το άρθρο είναι 81 μηνών

Simon Gault: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… θεός

28/09/2017
2' διάβασμα
simon-gault-samiotiko-krasi-kai-noiotheis-theos-99725

Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… «θεός»

Με τη φράση αυτή, ο εξαιρετικά δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία  με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, στα πλαίσια τηλεοπτικών γυρισμάτων στο Μουσείο Οίνου για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «How we Eat» το οποίο θα προβληθεί στην κρατική τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας και όχι μόνο.

Simon Gault: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… θεός

Ο Simon Gault, ευφυέστατος, χαμογελαστός και προσηνής έχει αναδειχθεί πολλές φορές «Σεφ της Χρονιάς», έχει τιμηθεί με τη διάκριση «Association Innovator of the Year», έχει πάρει τα βραβεία «Lewisham», «Σεφ της Χρονιάς», «Εξαιρετική Προσωπικότητα» αλλά και «Επιχειρηματίας της Χρονιάς», ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο «Φιλοξενίας και Τουρισμού» της Νέας Ζηλανδίας.

Simon Gault: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… θεός

Θέμα των ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν στη Σάμο ήταν η «Μεσογειακή διατροφή» σε σχέση με την υγεία και τη μακροζωία. Καταγράφηκαν επίσης τοποθεσίες της Σάμου και δηλώσεις του ντόπιου πληθυσμού κάθε ηλικίας που ακολουθούν αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο διατροφής όπου πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει το σαμιώτικο κρασί. Στόχος της εκπομπής επίσης ήταν να αναδειχθεί η  τοπική παραγωγή προϊόντων και η σαμιακή κουζίνα με τα αδιαμφισβήτητα οφέλη της.

Simon Gault: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… θεός

Simon Gault: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… θεόςΗ υλοποίηση των τηλεοπτικών γυρισμάτων επιτεύχθηκε χάρη στη στήριξη του Δήμου Σάμου και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της εταιρείας παραγωγής «Blue Multimedia» κατέγραψε πλάνα από τις αναμορφωμένες αίθουσες του Μουσείου Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, όσο ο διακεκριμένος chef παρουσίαζε έναν προς έναν τους οίνους και αναφερόταν στον ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα και τη μοναδική ισορροπία φρεσκάδας του Μοσχάτου Σάμου.

«Με αυτά τα κρασιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Simon Gault στην κάμερα, «νοιώθει κανείς θεός! Ένας θεός επίγειος που απολαμβάνει να μοιράζεται αυτό το χρυσαφένιο κρασί με φίλους, δίνοντας σε όλες τις δημιουργίες της κουζίνας πάθος θεϊκό και αρώματα…»

Simon Gault: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… θεός

Ο Simon Gault είναι επίσης εμπνευστής και ιδιοκτήτης μιας εξαιρετικής εταιρείας εισαγωγής, διανομής και εμπορίας  τροφίμων που φέρνει στο τραπέζι των καταναλωτών αλλά και σε χώρους εστίασης, τα καλύτερα ντόπια υλικά υψηλής ποιότητας από διάφορους παραγωγούς παγκοσμίως!

 

ΓΡΑΦΕΙ: