Συνωστισμός στο Σύνταγμα για τα Pokemon Go (φωτό)

Συνωστισμός στο Σύνταγμα για τα Pokemon Go (φωτό)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μπορεί να έχουν περάσει λίγες μόνο ώρες από την επίσημη κυκλοφορία (17/7) του νέου παιχνιδιού για smartphone της Nintendo, «Pokemo Go» και στη χώρα μας και χωρίς υπερβολή λαμβάνει διαστάσεις… επιδημίας!

Αρκεί μια επίσκεψη στο Σύνταγμα όπου ο περαστικός μπορεί να δει δεκάδες νέους (όλων των ηλικιών) σε παγκάκια, πεζούλια ή ακόμα και όρθιους κάτω από τα δέντρα να… κυνηγούν τα pokemon που εμφανίζονται εικονικά στις οθόνες των κινητών τους τηλεφώνων.

Εν τω μεταξύ αναφορά στο φαινόμενο Pokemon Go κάνει σε δημοσίευμά του ακόμα και το Science.Daily τονίζοντας μάλιστα πως δρα θετικά στην ψυχική υγεία των χρηστών του.

Να σημειώσουμε ότι από το μεσημέρι της Κυριακής 17/7 το Pokemon Go, το παιχνίδι «επαυξημένης πραγματικότητας» για φορητές συσκευές που έχει τρελάνει τον πλανήτη, είναι πλέον επισήμως προσβάσιμο και από την Ελλάδα. Η σχετική εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές μέσω των αντίστοιχων app stores, όπου πλέον εμφανίζεται κανονικά.

Μόνο που λόγω της μεγάλης ζήτησης από όλο τον κόσμο οι servers του παιχνιδιού δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν και η σύνδεση ήταν αδύνατη για τους περισσότερους. Όπως φάνηκε από δημοσιεύσεις χρηστών στα social media, το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο τη χώρα μας, αλλά ήταν γενικευμένο.

Μάλλον, η δυσλειτουργία προέκυψε από την παράλληλη διάθεση του παιχνιδιού σε άλλες 26 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και την προσπάθεια σύνδεσης μεγάλου αριθμού νέων παικτών. Μετά από περίπου έξι ώρες η σύνδεση έδειχνε να έχει αποκατασταθεί. 
Τις προηγούμενες ημέρες το κατέβασμα του app και η είσοδος στον εικονικό κόσμο των Pokemon ήταν εφικτή μέσω VPN παρακάμψεων, ωστόσο όπως διαπίστωναν όσοι έσπευσαν να αναζητήσουν τα φανταστικά τερατάκια, η λειτουργία του παιχνιδιού δεν είχε άμεση σχέση με το πραγματικό περιβάλλον.