Σκάλα Αταλάντης: Οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν 200 ευρώ το στρέμμα για την απώλεια εισοδήματος

Με τη συμμετοχή πολλών αγροτών και οργανώσεων από διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα ενημερωτική σύσκεψη για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών στη Σκάλα Αταλάντης. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν ζητήματα που απασχολούν γενικότερα τον αγροτικό κόσμο και έχουν να κάνουν με την υποβάθμιση της υπαίθρου, τις επιπτώσεις από τους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, καθώς και τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Οι ομιλητές κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και επικεντρώθηκαν, κυρίως, σε θέματα ελαιοκομίας, παρουσιάζοντας τη δική τους εικόνα από την κάθε περιοχή που εκπροσωπούν.

Την εισαγωγή στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης, Χρήστος Λιγδής, λέγοντας ότι η χρονιά είναι δύσκολη για το σύνολο των ελαιοπαραγωγών, καθώς «λόγω έλλειψης κεφαλαίων, σημαντικός αριθμός ελαιοδέντρων θα μείνει ακαλλιέργητος, διότι οι παραγωγοί δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα εφόδιά τους». Επίσης, σημαντικό γεγονός για τον ίδιο είναι και η έντονη παρουσία του δάκου στο σύνολο των ελαιοκομικών περιοχών, που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα των καρπών.

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία των τοποθετήσεων και των ερωτήσεων, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση για 200 ευρώ το στρέμμα, λόγω των μεγάλων απωλειών στην παραγωγή. Τέλος, τόνισαν την ανάγκη για συμμετοχή όλων των αγροτών, ώστε οι διεκδικήσεις να είναι περισσότερο αποτελεσματικές.