Σκληρό σιτάρι: Νηνεμία στις ιταλικές αγορές, παραμένουν στο τραπέζι τα 350 ευρώ FOB για εξαγωγή

Oι τελευταίοι διαγωνισμοί της Τυνησίας εξακολουθούν να θέτουν τον τόνο στην εγχώρια αγορά σκληρού σιταριού, δεδομένης και της απουσίας άλλων σημαντικών νέων, καθώς βαδίζουμε ολοταχώς προς την περίοδο των εορτών και το κλείσιμο της χρονιάς.

Τα 350 ευρώ/τόνο FOB που προσφέρει ο Καζίλο για ποσότητες που θα φορτωθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του πρώτου έτους παραμένουν στο τραπέζι και έχουν κινητοποιήσει αρκετούς εγχώριους πωλητές, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι, με την απουσία της Τουρκίας από το κάδρο των εξαγωγών, η αγορά έχει να δώσει κάτι καλύτερο στο δεύτερο μισό της σεζόν, γι’ αυτό και αποφεύγουν, προς το παρόν, να δεσμευθούν με νέα συμβόλαια.

Στην Ιταλία, εν τω μεταξύ, οι τιμές στα κυριότερα εμπορικά κέντρα παραμένουν σταθερές εν μέσω σχετικά υποτονικής ζήτησης, δεδομένου ότι αρκετά εργοστάσια σκοπεύουν να κλείσουν τα εργοστάσιά τους τις μέρες των εορτών. Στη Φότζια, για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, δεν είχαμε κάποια διαφοροποίηση και η τελευταία μεταβολή των τιμών χρονολογείται στις 25 Οκτωβρίου.

Έκτοτε, η πρώτη ποιοτική κατηγορία (ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70%, πρωτεΐνη 12%) παραμένει κολλημένη στα 380-385 ευρώ/τόνο, η δεύτερη (ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50%, πρωτεΐνη 11%) στα 360-375 ευρώ/τόνο και η τρίτη (ειδικό βάρος 74 kg/hl, υαλώδη 30%, πρωτεΐνη 10,5%) στα 330-335 ευρώ/τόνο.