Σκυριανή Αποκριά με εδέσματα του νησιού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Σκυριανή Αποκριά με εδέσματα του νησιού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στη Σκύρο και στις παραδόσεις της θα έχουν την Παρασκευή, 1η Μαρτίου, οι επισκέπτες και οι ταξιδιώτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα σκυριανά έθιμα, τη μουσική, το χορό αλλά και τις εκλεκτές τοπικές συνταγές του νησιού. Κι αυτό επειδή το πρόγραμμα «Fly me to the Moon 6-Sounds Greek to me» θα προσφέρει μία ημέρα αφιερωμένη στις παραδόσεις του νησιού.

Έτσι, το αποκριάτικο έθιμο της Σκύρου «ο Γέρος και η «Κορέλα», γεμάτο εικόνες από διονυσιακές γιορτές, θα δώσει το δικό του χρώμα στο αεροδρόμιο προσκαλώντας τους επιβάτες σε μια ανεπανάληπτη καρναβαλική εμπειρία.

«Οι πρωταγωνιστές της ημέρας, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, θα διασκεδάσουν και θα διώξουν το κακό! Οι Γέροι, με τη βαριά σκευή τους, θα προκαλέσουν ξέφρενες κωδωνοκρουσίες με ρυθμικό βηματισμό, ενώ το δρόμο τους θα ανοίγουν οι Κορέλες, χορεύοντας και ανεμίζοντας άσπρο μαντήλι», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χαρακτηριστικά κομμάτια της λαογραφίας του νησιού, με σκαλιστά έπιπλα και σκυριανά κεντήματα από το Μουσείο Φαλτάιτς, να γευτούν τοπικά εδέσματα και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς σκυριανούς χορούς.

(Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης. Ώρα: 12:00-16:00)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ