Στο στόχαστρο της βιομηχανίας κρέατος της Σλοβενίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Γκόλομπ, με αφορμή πρόσφατα σχόλιά του στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με τα οποία οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε λιγότερο κρέας. Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο της αμφιλεγόμενης απόφασής του να διορίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως χορτοφάγους σε ένα νεοσύστατο συμβουλευτικό όργανο για τα τρόφιμα.

Η βιομηχανία κρέατος είναι ιδιαίτερα αναστατωμένη σχετικά με το σημείο της πρόσφατης ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είπε ότι «ο καθένας από εμάς μπορεί να ξεκινήσει μια αλλαγή: Nα στραφούμε σε λιγότερο κρέας –δεν λέω καθόλου κρέας–, αλλά να καταναλώνουμε λιγότερο. Aς καταναλώνουμε περισσότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης».

Αυτές οι αναφορές ώθησαν την Ένωση Βιομηχανιών Κρέατος της Σλοβενίας να εκφράσει την ανησυχία της, χαρακτηρίζοντας τις εκκλήσεις του Γκόλομπ για μείωση της κατανάλωσης κρέατος «επικίνδυνες». Η τάση προς την υγιεινή διατροφή «πρέπει να ακολουθεί την κοινή λογική και τις οδηγίες των διατροφολόγων», πρόσθεσε η Ένωση.