Στο… «περίμενε» για τις αποζημιώσεις οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας

Ακόμα περιμένουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας την ενίσχυση που τους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση για την παραγωγή της σταφίδας της περσινής περιόδου την ώρα που η νέα καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Οι άνθρωποι που έχουν μείνει απλήρωτοι καλούνται φέτος να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος της καλλιέργειας που σε σχέση με πέρυσι είναι διπλάσιο. Οι έμποροι αγοράζουν το κιλό με 90 λεπτά την στιγμή που απαιτείται τουλάχιστον 1,40 λεπτά για να καλυφθεί η δαπάνη παραγωγής της συγκεκριμένης ποσότητας.

Οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας βρίσκονται σε απόγνωση αφού μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες καλούνται να επιβιώσουν χωρίς καμία στήριξη και χωρίς εισοδήματα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε εδώ και ένα μήνα περίπου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκρίθηκε από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, μέτρο στήριξης, που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών Κορινθιακής σταφίδας, προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Πηγή: ertnews.gr