Στα σκαριά ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης της Αρκαδίας

Συνάντηση Μ. Μπόλαρη – ΑΚΣΑ «η Ένωση». Τι συμφωνήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού και φορέων της πληγήσας περιοχής.

Στα σκαριά ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης της Αρκαδίας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, για την επανεκκίνηση της πληγείσας από τις καιρικές συνθήκες αγροτικής παραγωγής της Αρκαδίας, προχωράει ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η Ένωση», σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς. Στόχος να προωθεί το συντομότερο δυνατό στις αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αυτό συμφωνήθηκε την Πέμπτη 4/8, στη συνάντηση που είχε πενταμελής αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Θανάση Τσιοτίνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, παρουσία του δημάρχου Τριπόλεως, Δημήτρη Παυλή.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, τέθηκαν όλα τα προβλήματα που προκάλεσαν στην παραγωγή η χαλαζόπτωση και οι πλημύρες της 25ης Ιουνίου. Όπως τόνισε ο Θανάσης Τσιοτίνας, οι ζημιές που προκλήθηκαν θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο και στον ίδιο τον συνεταιρισμό, καθώς προβλέπεται ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 500.000 ευρώ.

Εξέφρασε, δε, την ανησυχία, ότι εάν η ΚΥΑ, που αναμένεται από τα αρμόδια υπουργεία για τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν περιλαμβάνει βασικά ζητήματα, όπως φοροελαφρύνσεις, ρυθμίσεις στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ κ.ά., οι αγρότες της περιοχής πολύ δύσκολα θα ξαναμπούν σε παραγωγική τροχιά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

«Πρέπει να κινητοποιηθούμε γρήγορα, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, προκειμένου να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα» τόνισε στην «ΥΧ» ο δήμαρχος Τριπόλεως, Δ. Παυλής. «Η δήλωση του υπουργού ήταν ότι θα σταθεί αρωγός σε αυτό το σχέδιο που θα κάνουμε. Ένα σχέδιο στοχευμένο, εξειδικευμένο».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Γιώργος Γκάνιος, γραμματέας του Συνεταιρισμού, Γιώργος Μαρκόπουλος, γεωπόνος και Πιέρος Δημάκος, προϊστάμενος του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης νομού Αρκαδίας.

Γεωργία Μπόχτη

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress