Στα  σκαριά συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το τοπικό ΤΕΙ για αγροδιατροφή

Με τον Χ. Κασίμη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος

Συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για το θέμα της αγροτικής παραγωγής επιχειρείται με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατά τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, είναι η σύνδεση των εκπαιδευτικών δομών με όλους τους τομείς της παραγωγής αλλά και διασύνδεση των νησιών του Ιονίου, μεταξύ τους.  

Κατά τον περιφερειάρχη ένα από τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί ζητήματα και στα υπόλοιπα είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι σεισμογενής γεγονός που δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις κι επιβαρύνει και τους υπόλοιπους τομείς της παραγωγής, και κυρίως της πρόσβασης.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Αυτοδιοίκηση στην ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε συνέχεια του Καλαθιού της Περιφέρειας, που προβλεπόταν θεσμικά επί Σκανδαλίδη και εξήγησε πως γενικότερα υπάρχει ενδιαφέρον για την αγροδιατροφή.

Σε ό, τι αφορά στην προστασία του Περιβάλλοντος ο περιφερειάρχης έδωσε σημασία στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Η προστασία του Περιβάλλοντος κι η Αειφόρος ανάπτυξη ενισχύει με 89, 2 εκατομμύρια ευρώ την υποστήριξη της μετάβασης σε οικονομία χαμηλών ρύπων ενώ τονίστηκε πως από άλλους πόρους θα καλυφθούν δαπάνες για συστήματα υδροδότησης, προστασία βιοποικιλότητας, διατήρησης φυσικής κληρονομιάς κ.ά.

Άννα Στεργίου