Νέα νοτιοαφρικανική ποικιλία: Σταφύλια κόκκινα, άσπερμα και… με αντοχές

Τη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών, Fruit Logistica 2018, διάλεξε για το ντεμπούτο της μια νέα ποικιλία επιτραπέζιου σταφυλιού από τη Νότια Αφρική.

Joybells-STAFULLI

Ένα νέο κόκκινο σταφύλι, χωρίς κουκούτσια, λανσάρουν στις διεθνείς αγορές το Ινστιτούτο Επιστημών Νοτίου Αφρικής και το Συμβούλιο Αγροτικής Έρευνας (ARC), σε συνεργασία με τη βιομηχανία επιτραπέζιου σταφυλιού Sati και την κοινοπραξία διακίνησης σταφυλιών Culdevco.

Ο λόγος για το brand Joybells, που με μότο «φέρνουμε μουσική στα αφτιά σας», λανσάρει στη διεθνή εμπορική σκηνή ένα πρώιμο επιτραπέζιο σταφύλι. Συγκομίζεται δέκα μέρες νωρίτερα από την ποικιλία Flame, έχει υψηλές αποδόσεις και καλή αντοχή στα σκασίματα.

Επίσης, ενδείκνυται για ταξίδια και έχει καλή διατηρησιμότητα κατά την αποθήκευση. «Δίχως δεύτερη σκέψη είναι μια πολλά υποσχόμενη ποικιλία επιτραπέζιου σταφυλιού από τη Νότια Αφρική», ανέφερε στο Βερολίνο ο Δρ. Μπονγκάντι Ντίμπα από το αφρικανικό Συμβούλιο Αγροτικής Έρευνας (ARC).

Το όνομά της (Joybell) προέκυψε από το μοναδικό σχήμα του καρπού, που μοιάζει με καμπάνα (bell), καθώς και από την αξιόλογη γεύση και υφή του σταφυλιού.

Ήδη, τις δύο προηγούμενες εμπορικές σεζόν, πάνω από 50.000 κιβώτια (4,5 κιλών το ένα) με Joybells πουλήθηκαν στην Ευρώπη και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για τον λόγο αυτόν, παραγωγοί και διακινητές ετοιμάζονται με σχετικές επενδύσεις για να ανταποκριθούν στη ζήτηση για τη νέα εμπορική σεζόν.