Startup επιχειρεί να παραγάγει σαφράν σε κάθετη καλλιέργεια

Με την καλλιέργειά του να είναι δύσκολη και την αξία του ακριβή, το σαφράν χαρακτηρίζεται από πολλούς ως κόκκινος θησαυρός. Το 2019, η παγκόσμια αγορά σαφράν εκτιμήθηκε στα 881 εκατ. δολάρια. Αυτό που κάνει το σαφράν τόσο ακριβό είναι η εντατική εργασία που απαιτείται για την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του, καθώς και η «επιλεκτικότητα» του φυτού για το πού θα μεγαλώσει.

Η νεοφυής επιχείρηση Seedo Corp επιχειρεί να καλλιεργήσει το ιδιαίτερο αυτό φυτό σε συνθήκες κάθετης γεωργίας. Μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη startup έχει καλλιεργήσει επιτυχώς σαφράν σε πιλοτικό στάδιο, στέλνοντας δείγματα σε φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και σε βραβευμένο σεφ με αστέρι Michelin.