Στη Μαντινεία ο Σκουρλέτης για το βιοαέριο

Στη Μαντινεία ο Σκουρλέτης για το βιοαέριο

Το βιοαέριο στον κάμπο της Μαντινείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης 15/9 αγρότες και κάτοικοι της περιοχής με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους αγρότες, διότι όπως επισημαίνουν θα βάλει τέλος στις καλλιέργειες στον κάμπο της Μαντινείας, μολύνοντας το νερό στον Αργολικό κόλπο, το οποίο θεωρείται πόσιμο.

Η συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη γίνεται 2,5 μήνες περίπου μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Μπαλάφα και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου στην περιοχή.

Ο τελευταίος είχε γίνει δέκτης όλων των καταγγελιών και παρανομιών που έχουν γίνει τα τελευταία 6 χρόνια, και δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί στον υπουργό Περιβάλλοντος να σταματήσει το έργο με το βιοαέριο, καθώς πραγματοποιείται σε γη με υψηλή παραγωγικότητα.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες μετά, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της μονάδας παραγωγής βιοαερίου, μετά από εντολή του υπουργείου Εσωτερικών να επανεξεταστεί ο φάκελος.