Στην αντεπίθεση η πλευρά Αντωνόπουλου για την ένδειξη Ζέας

Στην αντεπίθεση η πλευρά Αντωνόπουλου για την ένδειξη Ζέα

Ψευδή και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση των Ελλήνων αλευροβιομηχάνων για τη διένεξη γύρω από την ένδειξη Ζέας η επιχείρηση του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου προαναγγέλλοντας συνέχιση του δικαστικού αγώνα.

Σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «αρμόδια να κρίνουν κυριαρχικά τα θέματα σχετικά με την ένδειξη “ΖΕΑΣ” είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό γίνεται με την λεγόμενη Προσφυγή, η οποία προϋποθέτει απορριπτική απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων. Μέχρι να τελειώσουν τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, τα οποία επαναλαμβάνουμε ακόμη δεν έχουν επιληφθεί , τα σήματά μας προστατεύονται καί ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Επειδή δεν κοστίζει στον προτρέποντα να προτρέπει τον κόσμο σε ενέργειες πού ενδεχομένως να κοστίσουν σε αυτόν, οι Ελληνες αλευροβιομήχανοι εξέδωσαν μία ανακοίνωση πού αφορά σε απόφαση της Επιτροπής του Υπουργείου Εμπορίου και ΟΧΙ κάποιου Δικαστηρίου, πού ασχολήθηκε με αιτήσεις σημάτων της εταιρείας Λούλη ΑΕ πού περιέχουν την ένδειξη ΖΕΑΣ.

Βεβαίως θα ήταν πιο έντιμο και σωστό αν στην ανακοίνωση περιελάμβανε και την δήλωσή τους ότι θα αναλάβουν δεσμευτικά και όλα το οικονομικό και ψυχολογικό κόστος των αμφιρρόπων αν θέλετε δικαστικών ενεργειών, που θα προκαλέσουν..

Για την πληρότητα της ενημέρωσης παραθέτουμε και τις δικές μας θέσεις.

Ενα είδος σιτηρού πού καλλιεργείται στο Αγρότημα είναι το δίκοκκο στάρι. Τα προϊϊόντα τού σταριού αυτού (αλεύι, ζυμαρικά, ψωμί, αρτοσκευάσματα, παξιμάδια, υποκατάστατο καφέ και μπύρα) διακρίνουμε από την δεκαετία τού 1980 με την ένδειξη “`ΖΕΑΣ”.

Από το 2009 έχουν καταχωρισθεί πλήθος σημάτων μας με την ένδειξη αυτή (ΑΛΕΥΡΑ ΖΕΑΣ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΕΑΣ κλπ), όπως βεβαίως και άλλα σήματα με άλλες ενδείξεις, στο όνομα τού αγρότη Γεωργίου Αντωνόπουλου .

Επίσης υπάρχει και Κοινοτικό-Ευρωπαϊκό  σήμα τού κ. Αντωνόπουλου  με την ένδειξη “ΑΛΕΥΡΑ ΖΕΑΣ” .  

Στα πλαίσια καταχώρησης του Κοινοτικού-Ευρωπαϊκού Σήματός μας το 2014 η εταιρεία ΛΟΥΛΗ ΑΕ έκανε ανακοπή εναντίον μας γιατί προσβάλλαμε τάχα τις αιτήσεις σημάτων της  ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΛΕΥΡΑ ΖΕΑΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ . Όπως καταλαβαίνει κανείς επειδή είχαν την ένδειξη ΖΕΑΣ (γιατί άλλο ; θα ήταν αστείο να υποθέσεις κανείς επειδή είχαν το λογότυπό μας Αγρόκτημα Αντωνόπουλου). Η ανακοπή της απορρίφθηκε τελειωτικά επειδή τα δικά μας σήματα ήταν προγενέσετρα. Γεγονός παραμένει όμως ότι θεωρούσε ότι η ένδειξη ΖΕΑΣ δημιουργούσε πρόβλημα σε αυτήν και κάθε άλλο παρά κοινόχρηστη τη θεωρούσε.

Στα πλαίσια καταχώρισης των ελληνικών δηλώσεων σήματος το 2015 της εταιρείας ΛΟΥΛΗ ΑΕ  , εμείς ως έχοντες προγενέστερα και επομένως ισχυρότερα σήματα , θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να καταχωρισθούν τα σήματά της με την ένδειξη ΖΕΑΣ.

Ετσι  ασκήσαμε ανακοπή στο Υπουργείο Εμπορίου, προσκομίζοντες ένα τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού. Ταυτόχρονα ξεκινώντας έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας η εταιρεία αυτή και οι Αλευροβιομήχανοι ζητήσανε την επίσημη διαγραφή ΟΛΩΝ μά ΟΛΩΝ των πολυπληθών σημάτων μας.

Η Επιτροπή πού δεν είναι ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και αποτελείται από 2 υπαλλήλους του Υπουργείου και έναν δικηγόρο του Κράτους, ως Πρόεδρο, απεφάσισε σαν τον  Σολομώντα: απέρριψε τις δύο ανακοπές μας με  μία πρόχειρη και αναιτιολόγητη απόφαση.

Όμως απέρριψε και όλες τις αιτήσεις τους για την διαγραφή των σημάτων μας, άρα τα σήματά μας παραμένουν ισχυρά και απρόσβλητα.

Ανεξάρτητα από το σκεπτικό της απόφασης, πού δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί τον όγκο του αποδεικτικού υλικού και την στρυφνότητα των νομικών θεμάτων πού ανέκυψαν, η υπόθεση θα έφθανε στον Φυσικό Δικαστή πού είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια. Οποιο και να ήταν το αποτέλεσμα ΜΟΝΟ αυτά θα αποφασίσουν για την ένδειξη ΖΕΑΣ.

Μέχρι τότε όσα χρόνια κι αν παρέλθουν τα σήματά μας θα είναι ισχυρά και οι  ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ και οι αλευροβιομήχανοι θα βγάζουν ανακοινώσεις πού διστραβλώνουν την πραγματικότητα.

Εύκολα καταλαβαίνει ο κόσμος ότι όταν τους συνέφερε (στην Ευρωπαϊκή Ενωση) η ένδειξη ΖΕΑΣ στα δικά μας σήματα πού είναι και παμπάλαια τους ενοχλούσε  και ήθελαν να την ιδιοποιηθούν, ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΣ, ψευδόμενοι ότι είχαν παλαιότερα σήματα, Οταν δεν τους συνέφερε (στο Ελληνικό Υπουργείο Εμπορίου) , η ένδειξη ΖΕΑΣ τάχα είναι κοινόχρηστη, γιατί υπάρχει τάχα το δημητριακό ΖΕΑΣ.

Δεν υπάρχει τέτοιο δημητριακό , μόνο η ονομασία των προϊόντων μας. Εδώ δεν υπάρχει καλά-καλά το δίκοκκο στάρι. Ας ρωτήσουν το Επίσημο Ινστιτούτο Σιτηρών. Θα μάθουν πως το σύνολο του καλλιεργούμενου και υποτιθέμενου δίκοκκου είναι εμπορικά υβρίδια με καρτελάκι, παράγωγο του σκληρού simetto. Η επίσημη εμπορική ονομασία τους είναι Padre pio και antigola.

Ανακεφαλαιώνοντας : Σύμφωνα λοιπόν με το Ελληνικό Δίκαιο αρμόδια να κρίνουν κυριαρχικά τα θέματα σχετικά με την ένδειξη “ΖΕΑΣ” είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό γίνεται με την λεγόμενη Προσφυγή, η οποία προϋποθέτει απορριπτική απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων .

Μέχρι να τελειώσουν τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια , τα οποία επαναλαμβάνουμε ακόμη δεν έχουν επιληφθεί , τα σήματά μας προστατεύονται καί ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων.

Για αυτό άλλωστε κατά ρητή επιταγή τού Νόμου οι αποφάσεις της Διοικητικής Εοτροπής αναστέλλονται αυτοδικαίως με την άσκηση προσφυγής.

Δεν είναι δικαστική απόφαση η απόφαση της Επιτροπής και κανένα δικστήριο δεν δεσμεύεται από την απόφασή της, και η προτροπή τού Συνδέσμου μάλλον ως “διασπορά” ψευδών νομικών συβουλών ακούγεται  και βεβαίως,  για να υπάρχει μιά αναλογία και στην δική μας ανακοίνωση, ριψοκίνδυνων.

Μόνο τα Αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια θα αποφασίσουν άν η ένδειξη “ΖΕΑΣ” είναι νόμιμη  στα σήματά μας και όχι ο ευσεβής πόθος των Αλευροβιομηχάνων.

Μέχρι τότε  οι δικές  τους αιτήσεις σημάτων δεν θα είναι σήματα και δεν θα καλύπτουν καμμία τους περαιτέρω ενέργεια, κυρίως στα   πολιτικά Δικαστήρια πού είναι αρμόδια για την προστασία του σηματούχου όταν κυκλοφορούν προϊόντα με την ένδειξη ΖΕΑΣ.

Δηλαδή όταν ένα θέμα δικάζεται στα Πολιτικά Δικαστήρια, αυτά κρίνουν με βάση τις τελεσίδικες αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων και όχι της Επιτροπής του Υπουργείου. 

Αυτονόητα πράγματα , αλλά η διαστρέβλωση είναι προσφιλέστερη από την Αλήθεια».