Αποστόλου: Το έργο του Αναβάλου είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε

Αποστόλου: Το έργο του Αναβάλου είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε

Το έργο του Αναβάλου είναι ένα στοίχημα που είμαστε βέβαιοι ότι θα το κερδίσουμε τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οικονομίας Βαγγέλης Αποστόλου  στο Λυγουριό από όπου άρχισε σήμερα την περιοδεία του στην Αργολίδα.

Αποστόλου: Το έργο του Αναβάλου είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος μαζί με το δημοτικό συμβούλιο, εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών και αγρότες της περιοχής στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου. Κατά την διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του ο Υπουργός τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία και γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη στην αγροτική ανάπτυξη και στις επενδύσεις στον Αγροτικό τομέα.

Επίσης δεσμεύθηκε ότι μαζί με την ολοκλήρωση του Αναβάλου και την μεταφορά του νερού στην Επίδαυρο θα ολοκληρωθούν και τα δευτερεύοντα δίκτυα ώστε να μεταφερθεί το νερό στα χωράφια. Ο Υπουργός Αγροτικής Οικονομίας τονίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η βάση για να αναπτυχθεί η Οικονομία συνολικότερα ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα υπάρχουν χίλιοι Γεωτεχνικοί σε τριακόσιες δομές με στόχο να υποστηρίξουν τους παραγωγούς και να μην δημιουργούνται προβλήματα. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας τόνισε ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και είπε χαρακτηριστικά ότι : «για ένα πρόγραμμα 550 εκατομμυρίων υπάρχουν αιτήσεις για σχέδια που φθάνουν το 1,5 δις ευρώ» Αμέσως μετά από τον διάλογο που ακολούθησε με τους αγρότες ο Κος Αποστόλου αναχώρησε για την περιοχή της Ερμιονίδος.

Το απόγευμα έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο εργοστάσιο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ που ανήκει στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και σε άλλες μονάδες μεταποίησης. Τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας συνόδευαν ο Βουλευτής Γιάννης Γκιόλας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και ο υπεύθυνος για τους συνεταιρισμούς Κος Μπακούρος Αλέξανδρος .Στη συζήτηση παρευρέθη και  ο τέως Υπουργός Γιάννης Ανδριανός

Δελτίο Τύπου του ΥπΑΑΤ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου επισκέπτεται σήμερα την Αργολίδα.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός από  το πρωί βρίσκεται  στο Δήμο Επιδαύρου, όπου έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και αγροτών.

Στη συνέχεια στις 11:30 το πρωί, ο Υπουργός θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή παραγωγικών φορέων της περιοχής και εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης.

Το απόγευμα στις 18:15 ο κ. Αποστόλου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Εργατικό Κέντρο του Άργους.