Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Startup του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης

Με ρεκόρ προσέλευσης και σημαντική εκπροσώπηση για τον κλάδο των τροφίμων

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρόσφατου 25ου ετήσιου Global Startup Workshop (GSW) του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Το συνέδριο παρακολούθησαν παραπάνω από 1.500 άτομα, ενώ συμμετείχαν επίσης 110 startups και 62 ομιλητές, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη προσέλευση στην ιστορία της εκδήλωσης.

Στο διήμερο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι τάσεις, τα ζητήματα και οι νέες εξελίξεις στην επιχειρηματικότητα, τη βιοτεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και τη βιωσιμότητα, μέσω τεσσάρων κύριων ομιλιών και 12 πάνελ. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε παράλληλη παρουσίαση ελληνικών startups και spin-off, αλλά και ερευνητικών έργων από ακαδημαϊκούς εταίρους του GSW.

Το MIT GSW περιελάμβανε και διαγωνισμό για ελληνικές τεχνολογικές startup. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η εταιρεία ResQ Biotech, η οποία εστιάζει στην ανακάλυψη φαρμάκων για ασθένειες που προέρχονται από προβληματική αναδίπλωση και συσσωμάτωση πρωτεϊνών. Ως μέρος του βραβείου, η εταιρεία θα λάβει επιπλέον έξοδα ταξιδίου για το MIT και αποκλειστικές υπηρεσίες επιχειρηματικής καθοδήγησης από τους εταίρους Foley & Lardner και Microsoft.

Μεταξύ άλλων, στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Digital Bites, μια νεοφυής επιχείρηση που δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες του κλάδου τροφίμων να δοκιμάζουν την απήχηση των νέων προϊόντων τους προτού αυτά λανσαριστούν στην αγορά.

Για αυτόν τον σκοπό, έχει επιστρατεύσει μια τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, μέσω της οποίας το υπό εξέταση προϊόν τεστάρεται σε εικονικά περιβάλλοντα, τα οποία προσομοιώνουν με αξιοπιστία την αντιπροσωπευτική καταναλωτική εμπειρία που αποκομίζεται από το εκάστοτε τρόφιμο. Αυτό το υπόβαθρο μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να βελτιώσουν τις προσφορές για τα προϊόντα τους και να διασφαλίσουν ότι θα έχουν απήχηση στο κοινό που θα στοχεύσουν.

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο GSW διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Ελληνικό Φόρουμ Τεχνολογικής Επιχειρηματικότητας (GTEF), με συνδιοργανωτές το MIT Club of Greece και το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας (ΗΙΝ).